Što je kavez za penis (Chastity Cage)?

Svrha

Kavez za penis služi tome da nositelja kaveza onemogući u dostizanju erekcije te samim time i u vršenju bilo kakvih seksualnih aktivnosti sve dok ga osoba koja posjeduje ključ za otključavanje kaveza ne otključa i ne oslobodi penis. Ova je seksualna igračka česta u BDSM igrama, no koriste ju i parovi željni seksualnog eksperimentiranja obzirom da takav period „muške čednosti“ dovodi do boljih seksualnih iskustava i jačih orgazama nakon perioda seksualnog iščekivanja, kontroliranja seksualnih nagona i odricanja od seksualnih aktivnosti.

Vrste i oblici

Kavezi su najčešće izrađeni od nehrđajućeg metala (najizdržljiviji, teži, nešto skuplji u odnosu na druge materijale), visokokvalitetnog silikona (najudobniji i lagani za nošenje) ili TPE materijala (lagani za nošenje, jeftiniji i manje izdržljivi). Materijal treba odabrati prema vlastitim željama i potrebama obzirom da se radi o proizvodu koji je često namijenjen za duže nošenje. Površina kaveza u pravilu nije potpuno zatvorena kako bi zrak mogao cirkulirati i kako bi bilo olakšano čišćenje i nošenje kaveza kroz duže razdoblje, a otvor pri vrhu služi za mokrenje. Također, najčešće se sastoji od tri dijela: od prstena, kaveza koji obavija penis te mehanizma za zaključavanje. Oblik kaveza prati prirodni oblik penisa koji nije u erekciji, a sam kavez je pričvršćen za prsten.

Namjena

U BDSM igrama kavez služi dominantnom partneru kako bi kontrolirao i odlučivao o dopuštanju podređenom partneru uživanje u seksualnim aktivnostima koje uključuju penis, a podređeni partner uživa u takvoj kontroli i u ovisnosti o volji dominantnog partnera.


Uskraćivanjem seksualnih aktivnosti u pravilu se povećava razina testosterona i seksualna želja što može rezultirati jačim erekcijama. U većoj se količini luči i hormon dopamin koji se oslobađa uslijed iščekivanja osjećaja zadovoljstva i nagrade. Također, dolazi do veće samokontrole i discipline što povoljno utječe na psihološko zdravlje. No, treba napomenuti da takve pozitivne efekte ne osjećaju svi. Određen broj ljudi nakon prakticiranja „čistoće“ ne osjeća nikakve promjene glede erekcija, a kod nekih povećava osjećaj razdražljivosti, usamljenosti, depresije i agresivnosti.

Utjecaj na seksualni život

Korištenje kaveza u odnosu s partnerom može poboljšati zajednički seksualni život obzirom da potiče osjećaj iščekivanja, uzbuđenja i nepredvidivost. Svakako, poboljšava i sam odnos povećanjem intimnosti i razine povjerenja među partnerima stvaranjem seksualne ovisnosti o drugom partneru kojem je dana kontrola glede donošenja odluke o tome kada će otključati kavez i osloboditi penis. No, treba imati na umu da odluka o korištenju kaveza mora biti donesena na obostrano zadovoljstvo partnera, nikako ne smije biti nametnuta. Potrebno je unaprijed odrediti pravila i razgovarati o drugim načinima održavanja fizičke i emocionalne intimnosti među partnerima upravo zato jer korištenje kaveza onemogućava partnera u seksualnim aktivnostima što samo po sebi zahtijeva puno povjerenja u odnosu. Zato komunikacija među partnerima mora biti potpuno iskrena i otvorena uz poštovanje partnerovih želja i potreba.

Odabir odgovarajućeg kaveza

Prilikom odabira odgovarajućeg kaveza treba voditi računa o veličini kaveza i penisa. Izmjerite dužinu penisa kada nije u erekciji tako da metarsku traku postavite na donju stranu penisa na mjesto na kojem se spajaju testisi sa penisom te izmjerite dužinu od te točke do vrha penisa. U slučaju da se prvi put susrećete s kavezom, preporučljivo je izabrati malo veći kavez. Također, pri odabiru je od važnosti i veličina prstena jer premali prsten može biti neudoban, a preveliki može omogućiti da lako skinete kavez iako je zaključan. Iz tog razloga kavezi najčešće dolaze s podesivim prstenom ili sa više prstena različitih veličina. Prije svega je potrebno pregledati kavez i način na koji se postavlja te isprobati mehanizam za zaključavanje. Očistite područje koje zaključavate i kavez prema uputama na proizvodu, preporučljivo je nanijeti i lubrikant kako biste nošenje kaveza učinili ugodnijim.

Korisno je skratiti dlake kako proizvod ne bi izazvao čupanje dlaka, no nije preporučljivo potpuno ukloniti dlake zbog većeg trenja. Prilikom postavljanja kaveza penis ne smije biti u erekciji. Potrebno je priviknuti se na nošenje kaveza. To ćete učiniti tako da počnete s nošenjem kaveza na kraće vrijeme te da nošenje kaveza produljujete svakim idućim postavljanjem kako biste mogli doći do toga da kavez možete nositi i po nekoliko dana. Ukoliko kavez želite nositi duže vrijeme, pobrinite se da nosite odgovarajuću odjeću koja ne bi nošenje kaveza učinila neudobnim i neugodnim te uzmite u obzir da ćete mokrenje morati obavljati u sjedećem položaju.

Higijena

U slučaju nošenja kaveza više dana svakako se trebate pobrinuti oko čistoće kaveza i intimnog područja. Zbog održavanja higijene, ali i zbog pregledavanja intimnog područja kako biste se uvjerili da je sve u redu potrebno je povremeno i ukloniti kavez. Vodite računa o tome da rezervni ključ spremite na sigurno mjesto kako biste se, ukoliko dođe do izvanrednih okolnosti, mogli osloboditi. Vodite računa i o tome da kupite što kvalitetniji i sigurniji proizvod te da proizvod postavite na pravilan način kako biste spriječili mogućnost ozljeda. Ukoliko prilikom nošenja kaveza osjećate bol ili nelagodu, najvjerojatnije je proizvod manji od dimenzija koje su za vas odgovarajuće što može otežati cirkulaciju i zato je važno pravilno se izmjeriti i odabrati proizvod koji odgovara vašoj veličini. Ne biste trebali imati nikakvih problema tijekom nošenja kaveza ako je veličina kaveza odgovarajuća i ako pravilno održavate higijenu.

Dobrobiti

Koliko god se nošenje kaveza činilo kontroverzno, mnogi su pronašli zadovoljstvo u ovakvom načinu izazivanja seksualnog uzbuđenja. Bolja povezanost s partnerom i više zadovoljstva u seksualnom aktivnostima samo su neki od benefita. Iskustvo prakticiranja „muške čednosti“ je jedinstveno i individualno za svakoga, ali svakako je izazovno i nepredvidivo, a time i uzbudljivo. Sve dok ne isprobate ovaj vid čistoće, nećete znati što propuštate.

Ovdje pogledajte ponudu kaveza za penis