Intimne frizure

Najbolnija stvar za koju se isplati skinuti do kraja, osim naravno poroda, je intimna frizura. Iako bolna, nakon nje se osjećamo meke i glatke poput baršuna i svile.

Kako volimo biti modno osvještene izvana, tako volimo uređivati i njegovati frizure i na našim najintimnijim područjima, a najbolja stvar je ta da tamo možemo biti odvažne i kreativne u stvaranju izgleda jer ionako ćemo ih pokazati samo pomno biranim posjetiteljima. 

Dobrodošli u svijet Brazilki, Hollywooda i Bikinija

Svi koji su ikada probali uske bikini gaćice, imali su problem sa dlačicama koje bi, nimalo elegantno niti privlačno, mogle iz njih izviriti. I tako, kratko i jasno, nastade potreba za intimnom depilacijom. 

Danas malokoja dama nema svoju omiljenu frizuru, a kako bi se lakše snašli s dogovorom kod svoje kozmetičarke oko “oblika i dizajna” pomoći ćemo vam razlikovati neke od njih.

Bikini 

Depilacija naziva “Bikini” kao što smo već rekli, podrazumijeva uklanjanje svih suvišnih dlačice koje bi nam mogle izviriti prilikom nošenja bikinija i ona je ujedno i najbezbolnija jer njome ne skidamo dlačice koje se nalaze na najosjetljivijim dijelovima ispod gaćica.

Brazilska depilacija

Popularna “Brazilka” ili kako je Amerikanke nazivaju “Hollywood” je depilacija u kojoj uklanjamo apsolutno sve dlačice koje imamo na intimnom području.

Stazica, Trokut, Srčeko

“Stazica” ili “Crtica” je najpopularnija varijacija brazilske depilacije u kojoj također odstranjujemo sve dlačice s intimnog dijela, ali na venerinom brijegu ostavljamo crticu željene dužine i širine. Za depilaciju oblika trokuta ili srca također mičemo sve dlačice osim onih koje oblikujemo po želji.

Sad kada znate nazive intimnih frizura, ostalo je još samo odlučiti kojom metodom ih želite odstraniti; 

Brijanje

Brijanje je najbrža metoda, poželjna je ako ste u stisci s vremenom jer je potrebno samo nekoliko minuta do željenog rezultata. Samo budite oprezni jer je koža na intimnim dijelovima vrlo tanka i sklona krvarenju već i pri najmanjoj porezotini.

Krema za depilaciju

Depilacija kremom je definitivno najbezbolniji način odstranjivanja dlačica. Nanesete kremu, pričekate 10ak minuta (ovisi o proizvođaču) i plastičnom špatulom uklonite kremu zajedno s dlačicama i spremne ste u tren. Negativna strana ove vrste depilacije je što ne skida dlačice iz korijena stoga ćete već za koji dan morati ponoviti postupak.

Depilacija voskom

Neovisno o tome odlučite li se na depilaciju hladnim ili toplim voskom, pripremite se na to da je ovo zbilja bolna depilacija, pogotovo ako je radite prvi puta. Vosak se špatulom nanese na željeno područje u smjeru rasta dlačica te se brzim pokretom skida pomoću trakice (kod depilacije toplim voskom) u smjeru suprotnom od rasta dlačica. Najbolja stvar kod ovakve vrste depilacije je da ćete biti “glatki” tjednima dok dlačice ponovno ne narastu,  a uz to će svaka sljedeća depilacija slabljenjem korijena biti sva manje bolna. Za najbolji rezultat kod ove vrstu depilacije preporučuje se da  dlačice budu duljine oko 1 cm.

Egipatska depilacija

Egipatska depilacija ili depilacija šećernom pastom najstarija je vrsta depilacije koju su otkrile žene još u starom Egiptu. Pogodna je i preporučljiva za osobe s osjetljivom i problematičnom kožom s obzirom na to da se u pasti koriste samo prirodni sastojci; šećer, voda i limun. Tehnika same depilacije je potpuno suprotna od depilacije voskom. Pasta se nanosi u smjeru suprotnom od rasta dlačica, a odstranjuje se u smjeru njihovog rasta. Dlačice kod ove depilacija mogu biti i kraće od 1 cm. Također, baršunaste ćete biti tjednima, a svakom depilacijom bol će se smanjivati slabljenjem korijena.

Sve depilacije intimne zone osim za žene, odnose se i na muškarce kojima je dodatna pogodnost to što će brazilskom depilacijom vizualno izdužiti ud 😉

Prednosti intimnih depilacija nisu samo estetika već razni higijenski i seksualni razlozi radi kojih “grmići” polako postaju stvar prošlosti.