Kako odabrati i koristiti prsten za penis?

Prsten za penis (cock ring) seksualno je pomagalo koje će u intimne odnose zasigurno donijeti mnogo dobroga. Primarna mu je uloga jačanje i produljenje erekcije, a s obzirom da se prsten postavlja na sam korijen penisa (slobodno i oko testisa) time vrši pritisak na krvne žile i na taj način sprječava povratak krvi iz penisa u tijelo. Zbog toga uporabom penis prstena vaše će erekcije postati snažnije, a penis može izgledati veći i postići jače istaknute vene i žile.

Mnogi muškarci pate od erektilne disfunkcije. Prsten za penis mogao bi biti od pomoći ako možete postići erekciju, ali ona nije dugotrajna i teže ju možete zadržati. Prsten za penis možete koristiti i u kombinaciji s pumpom za penis koja će putem vakuuma dovesti krv unutar penisa i tako osnažiti erekciju. Prsten je potrebno odmah nakon uporabe pumpe staviti na korijen penisa. To će omogućiti zadržavanje krvi unutar penisa i snažniju erekciju koju ste postigli pomoću pumpe za penis. Važno je napomenuti da erektilna disfunkcija pogađa dosta muškaraca, te kao pomoć možete koristiti prsten za penis i pumpu za penis, ali najvažnije je prvo se savjetovati s liječnikom.

Prsteni mogu biti od različitih materijala poput silikona, metala, gume ili kože.

Prednosti korištenja prstena za penis:

  • Snažnija i duža erekcija 
  • Povećano samopouzdanje
  • Snažniji orgazam
  • Dodatna stimulacija (ako koristite vibrirajuće prstenove)

Vrste prstena

Fleksibilni prsteni

Mogu biti napravljeni od silikona, TPE-a ili TPR-a.  Ovo su najčešći i  najpristupačniji prstenovi za penis. Jednostavno ih je koristiti i odlični su za početnike. Naša preporuka je korištenje fleksibilnih prstena za penis koji mogu dati odlične rezultate, a vrlo jednostavno se stavljaju i uklanjaju s penisa. Postoje i modeli s dva otvora koji se smještaju na korijen penisa i oko mošnje istovremeno.     

Podesivi prstenovi za penis

Njihova veličina je u potpunosti prilagodljiva i vrlo lako je možete regulirati. S ovim modelima imate potpunu kontrolu pritiska. Omogućuju jednostavnije stavljanje i uklanjanje. Prilagodljivi su za razne opsege penisa i možete ih nositi na korijenu penisa ili iza testisa.

Metalni prsteni

Za razliku od fleksibilnih prstena, metalni prsteni su vrlo kruti i treba ih koristiti vrlo pažljivo kako se ne bi zaglavili na tijelu penisa. Teže se stavljaju i uklanjaju s penisa, te bi ih trebali koristiti isključivo napredniji korisnici. U slučaju izabrane pogrešne veličine mogu zapinjati i loše pristajati.

Vibrirajući prsteni

Dolaze s mini vibratorom ili malim motorićem koji proizvode vibracije i namijenjeni su za stimulaciju klitorisa prilikom penetracije. Osim na penis, možete ih staviti i na vaše seksualne igračke poput vibratora i dilda, te tako postići dodatnu stimulaciju.

Kako pravilno koristiti prsten za penis?

Prsteni ograničavaju protok krvi i važno je da ih ne nosite dulje od 30 minuta. U početku je najbolje prsten nositi tek nekoliko minuta kako biste se naviknuli na osjećaj pritiska. Ako osjetite nelagodu ili bol, prsten odmah uklonite s penisa. To može biti pokazatelj nekog zdravstvenog problema ili vam ne pristaje veličina prstena. Ne zaboravite prije i poslije upotrebe oprati prsten toplom vodom i sapunom ili dezinficirati sredstvom za čišćenje igračaka za odrasle (ovisno o vrsti materijala od kojeg je napravljen). Za lakše stavljanje prstena možete koristiti malo lubrikanta na bazi vode. Preporučuje se stavljati prsten na penis u poluerektivnom stanju. Ovisno o veličini prstena možete ga nositi na korijenu penisa ili iza testisa. Ako koristite kondom, stavite prsten prije kondoma. Kada penis dostigne punu erekciju, možete staviti kondom. Kondom i prsten za penis ne bi se smijeli dodirivati kako ne bi došlo do pucanja kondoma. Nije preporučljivo stavljati prsten za penis preko kondoma jer postoji rizik da trenje prilikom stavljanja može potrgati kondom.

Kako izabrati prsten za penis?

Pri odabiru prstena ne postoji pravilo koje će vrijediti za sve osobe. Nekom će odgovarati slabiji stisak, dok će netko više uživati u jačem i snažnijem stisku. Najvažnije je da ako se prilikom nošenja prstena za penis javi neugoda ili bol, da ga odmah uklonite.

Prije kupovine prstena za penis potrebno je znati promjer penisa u erektivnom stanju. Za vaš prvi prsten izaberite onaj model čiji je unutarnji promjer tek par milimetara manji od promjera vašeg penisa u erektivnom stanju.