Što su to “rabbit vibratori”?

Nova razina zadovoljstva

Ova je igračka za odrasle srodnik klasičnog vibratora, a postala je popularna osamdesetih godina prošlog stoljeća. Rabbit vibrator čini klasični vibrator namijenjen za penetraciju (i stimulaciju g-točke) te na njemu dodatni mali vibrator za stimulaciju klitorisa. Takva dva vibratora pružaju istodobnu stimulaciju više erogenih zona (klitoralna i vaginalna stimulacija) čime se omogućava dostizanje nove razine seksualnog zadovoljstva što dovodi do intenzivnijih i nerijetko dužih orgazama. Većini žena sama penetracija nije dovoljna za dostizanje vrhunca tako da dodatna stimulacija klitorisa pomaže doći “do kraja“.

Naziv “rabbit”

Rabbit vibrator dobio je svoj naziv po izgledu samog nastavka za stimulaciju klitorisa koji podsjeća na zečje uši. Naravno, kroz vrijeme su se izgled i mogućnosti ove vrste vibratora toliko mijenjale i razvijale tako da danas postoji čitav spektar raznolikosti u kojima svatko može pronaći odgovarajućeg rabbita za sebe. Dolaze u različitim vrstama materijala, veličinama, bojama, oblicima, od realističnih do minimalističkih, sa zakrivljenom glavom za lakšu stimulaciju g-točke ili drugim dodacima poput rotacije vrha uređaja, pomične kuglice na vrhu uređaja za dodatnu stimulaciju g- točke ili pomičnog kotačića na vrhu stimulatora za klitoris. Vibracije koje uređaj pruža mogu se razlikovati u broju brzina, intenziteta i uzoraka. Isto tako, mogu biti glasniji i tiši, vodootporni, punjivi ili na baterije što je nešto praktičnije za putovanja. Također, mogu se razlikovati i u funkcijama poput „thrustinga“ koji imitira penetraciju, ili poput mogućnosti zagrijavanja uređaja, a moderne inačice ove igračke imaju mogućnost upravljanja putem aplikacije. Ovakve sve raznolikosti omogućuju istraživanje vlastitih preferencija, te tako i dostizanje boljih seksualnih iskustava.

Koristiti s lubrikantom

Za bolje seksualno iskustvo svakako preporučujemo korištenje lubrikanta na bazi vode. Prije same penetracije istražite funkcije i vibracije uređaja. Započnite stimulaciju s manjim intenzitetom vibracija te ih postupno pojačavajte do točke do koje vam je vibracija ugodna. Istražite i koja vam jačina pritiska same igračke na erogene zone odgovara. Savjetujemo da isprva samu penetraciju započnete bez korištenja vibracije na stimulatoru za penetraciju zbog mogućeg preintenzivnog stimuliranja koje može biti neugodno. Isto tako, oba stimulatora na uređaju možete koristiti i na drugim erogenim zonama poput bradavica, anusa, testisa i drugim.

Dva motora

U pravilu rabbit uređaji imaju zasebne motore na svakom od stimulatora kojima se samostalno upravlja tako da možete koristiti vibracije samo na stimulatoru klitorisa dok penetrirate većim stimulatorom bez korištenja vibracija ili obratno.

Svakako uzmite u obzir da ovaj uređaj, osim za solo igru, možete koristiti i tijekom seksa ili predigre. A zbog toga što na tržištu postoje rabbiti sa vrlo različitim mogućnostima i funkcijama, možete istraživati što vam odgovara kako biste svoja seksualna iskustva doveli na višu razinu.