Sve o produžecima i navlakama za penis

Produžeci i navlake su dodaci koji se navlače na penis kako bi se koristili tijekom seksualnog odnosa, odnosno penetracije, kao efikasan i ekonomičan način za poboljšanje seksualne funkcije penisa te za pružanje dodatne stimulacije.

Benefiti korištenja navlaka i produžetaka

I pomoću produžetaka i navlaka se postiže povećanje penisa (oboje penis povećavaju u širini, a produžetak ga povećava i u duljini) čime pružaju intenzivnije seksualno zadovoljstvo. Poput penis prstena, ovi dodaci pomažu u zadržavanju krvi u penisu prilikom erekcije obzirom da u optimalnoj mjeri stišću erektirani penis i tako ograničavaju protok krvi, odnosno otjecanje krvi iz penisa. Stisak dodatno stimulira penis prilikom penetracije. Isto tako, mogu biti od pomoći i u borbi s problemom prerane ejakulacije obzirom da neki od ovih dodataka, poput svojevrsne barijere, smanjuju osjet, odnosno stimulaciju tijekom penetracije i tako pomažu odgoditi ejakulaciju. A obzirom da na sebi mogu imati i različite teksture za stimulaciju, funkciju vibriranja i sl., mogu pomoći i u dostizanju orgazma.

Materijali od kojih su izrađeni

Izrađeni su od mekanih i vrlo rastezljivih materijala, u pravilu od silikona ili gume. To ih čini jednostavnima i praktičnima za uporabu. Na tržištu se mogu naći i produžeci od tvrđih materijala što omogućava precizniju penetraciju. No, važno je napomenuti da su produžeci i navlake za penis u pravilu mekane teksture te se zbog savitljivosti ne mogu koristiti bez erekcije. Stoga, kod problema s izostankom erekcije pripazite na tvrdoću proizvoda. Strap-on s utorom jest čvrst i nesavitljiv proizvod namijenjen za osobe kod kojih u potpunosti izostaje erekcija.

Osobitosti i razlike između ekstendera i navlaka

Oba proizvoda pojačavaju stimulaciju povećanjem penisa te često ispupčenjima različitih oblika na njihovoj površini. No, temeljno se razlikuju u tome što produživač potpuno prekriva penis, odnosno i vrh penisa, što omogućava povećanje penisa ne samo u širini, nego prvenstveno i u duljini, te je najčešće realističnog izgleda, dok je navlaka otvorenog tipa, ima rupu na vrhu i stoga ne prekriva glavić, a pridonosi povećanju samo opsega penisa te je u pravilu teksturirana radi stimulacije. Oba proizvoda najčešće imaju otvor poput prstena pri dnu kroz koji se stavljaju testisi (ili imaju rastezljivu rupu za testise) koji proizvod fiksira kako se ne bi pomicao s penisa prilikom korištenja, a što pomaže i učvrstiti erekciju zadržavanjem krvototoka. Ovi seksualni dodaci se mogu naći u različitim veličinama, od različitih materijala i s različitim teksturiranim oblicima, a mogu se naći i oni sa dodatnim funkcijama poput vibriranja te teksturiranih oblika s unutarnje strane proizvoda.

Što treba imati na umu prilikom odabira proizvoda i korištenja

Prva i najvažnija stvar o kojoj treba voditi računa jest veličina proizvoda. Proizvod mora veličinom odgovarati penisu u erekciji te biti ugodan za nošenje, stoga svakako izmjerite veličinu penisa te ju usporedite s veličinom utora za umetanje odabranog proizvoda. Proizvod ne bi trebao biti labav i spadati s penisa, a još manje ga prečvrsto stisnuti. Ako prilikom nošenja glavić počne mijenjati boju, a proizvod biti neugodan za nošenje, ne biste ga trebali koristiti jer je proizvod za vas premalen.

Prije nego navlaku/produžetak navučete na penis, svakako prvo nanesite lubrikant radi smanjenja trenja koje bi moglo izazvati neugodu. Lubrikant nanesite na penis te na unutarnju i vanjsku stranu navlake/produžetka. Prilikom navlačenja proizvoda, penis treba biti napola u erekciji, ali ne i u punoj erekciji. Proizvod raširite u donjem dijelu kako biste isti lakše navukli. Ukoliko vam je navlaka predugačka, možete ju skratiti škarama pri dnu ukoliko nema omču za testise.

Također, ne zaboravite dezinficirati opremu koju ste koristili tijekom seksualnog odnosa i skladištiti ju na pravilan način. Pridržavajte se mjera sigurnosti te uputa proizvođača. Proizvod ne koristite umjesto kondoma.