Problemi s kojima se žene susreću: Kako i kada koristiti dilatatore?

Ako često u Google tražilicu upisujete “vaginizam”, “bol tijekom seksa”, “bol u vagini” i ostale vaginalne probleme s kojima se žene susreću, onda se zaustavite na ovom tekstu.

Da, spolni odnosi nekima su veoma bolni i gotovo nemogući za izdržati. Bol, osjećaj nelagode, beznađa, nesigurnosti pa čak i srama, seksualni su problemi s kojima se žene diljem svijeta često susreću.

Za početak vjerujte, niste same i sve će biti dobro!

Neka od istraživanja potvrđuju kako najmanje 20 posto žena osjeti bol prilikom seksualnog odnosa. Takvi bolovi mogu biti kratkotrajni, prolazni, ali i stalno prisutni u vašem seksualnom životu. Pretpostavljamo da vas ovakve informacije ne tješe puno i da ste do sada “izguglale” i pročitale tisuće savjeta i mišljenja pa umjesto da vas bodrimo teorijom, krenut ćemo s praksom.

Kako koristiti dilatatore?

Ono što se pokazalo najučinkovitijom ali i najugodnijom metodom, jest korištenje dilatatora. Dilatatori fino dizajnirani instrumenti koji se koriste za istezanje unutarnjeg područja vagine. Iznimno ugodni, silikonski dilatatori idealno su rješenje za probleme ovakve vrste. Obično dolaze u setovima i različitih su veličina i dizajna.

Savjeti za korištenje dilatatora

Nakon što ste nabavile dilatator, vrijeme je da započnete svakodnevnu, ali uspješnu borbu s vaginizmom, bolnim odnosima i inim problemima koji sputavaju vašu seksualnost.

Vodite dnevnik
Mnogi seksualni terapeuti savjetuju kako je uvijek dobro zapisati probleme na papir i uobliku dnevnika voditi evidenciju. Krenite već danas i zapišite sve što vam se mota po glavikad su u pitanju vaginizam i ostali ženski problemi. Zabilježite vrijeme vježbanja i pratite koliko ste redoviti i kakve promjene osjećate. Razgovarajte o ovom problemu s vašim partnerom i bliskim osobama.

Upalite glazbu, svijeće i udobno se smjestite
Odvojite vrijeme za sebe u danu kada ćete biti u potpunosti same. Isključite mobitel, laptop,televiziju i sve što vam stvara distrakciju. Upalite opuštajuću glazbu, mirisnu svijeću ili prostoriju namirišite omiljenim mirisom ako vam to godi. Ako želite, obucite neko sexy rublje koje će vas dodatno opustiti. Udobno se smjestite, rastegnite, dotaknite tijelo i započnite s Kegelovim vježbama. 

Vodeni lubrikanti

Preporučljivo je koristiti lubrikante na bazi vode koji ćete nanijeti na ulaz u vaginu i dilatator. Izbjegavajte ulja, kreme i vazelin.

Kako umetnuti dilatator?

Kad ste osvijestile zdjelične mišiće, napravile nekoliko Kegelovih vježbi i opustile se, vrijeme je za umetanje dilatatora. Za početak krenite s najmanjim. Ako ste početnica, preporučljivo je koristiti silikonske dilatatore. Napravljeni su od 100% silikona, hipoalergeni, neporozni i ne sadrže štetne tvari.  Zaobljeni kraj dilatatora umetnite u vaginu i polako ga, u ritmu i uz disanje naizmjenice pomjerajte gore-dolje. Ako vidite da vam ide dobro s najmanjim, polako pređite na veći i tako nježno iz dana u dan. Kada budete spremne, odlučite se na veću veličinu.

Vježbajte s dilatatorom do deset minuta, preporučljivo svakodnevno.

Budite nježne i strpljive, rezultati će biti vidljivi!

Gdje nabaviti dilatatore?

Dilatatore možete pronaći u sex shopovima, a iz naše ponude izdvajamo kvalitetne silikonske vaginalne dilatatore.

I za kraj, očistite dilatator

Obavezno nabavite i sredstva za čišćenje seksualnih igračaka i pomagala i njime nježno očistite dilatator i spremite ga u antibakterijsku vrećicu.